Nieuwe houtopslag; grond geëgaliseerd

Ieder jaar proberen de vrijwilligers van de Vergeten Tuin een grotere klus aan te pakken. Zo hebben we in het verleden al een bosvijver gegraven, een Vergeten tuinhuis gebouwd, een kastanje houten hek geplaatst ter omheining en nog veel meer.

In 2020 was het de beurt aan een nieuwe houtopslag en tevens afdak voor het tuinmaterieel. De nieuwe houtopslag is gebouwd in de stijl van het Vergeten tuinhuis en heeft ook een groen dak gekregen. Zo komt alle natuur die door bouwsels wordt ingenomen toch weer terug.

Omdat we toch al bezig waren hebben we meteen ook maar het stuk grond voor het tuinhuis geëgaliseerd. Dat was zo scheef dat de aarde steeds meer begon weg te spoelen. Daardoor kwamen de vrijwilligers die daar vaak lunchen ook steeds schever te zitten.

We begonnn met  wat voorbereiding zoals het plaatsen van stenen schotten zodat de grond niet meer kon verzakken. Toen is er 11 kuub schone zwarte grond gekomen. En door noeste arbeid lag daar in een dag een mooi stukje egaal terras. Zo aangelegd dat zowel rollator- en rolstoelgebruikers als kinderwagens er makkelijk door kunnen. De randen van het terras zijn afgewerkt met snoeihout.  Dat vormt extra schuilplaatsen  voor allerlei beestjes.

Benieuwd? Kom zodra het weer kan en mag vooral eens kijken