In memoriam Olaf Beelen

Een paar weken terug kregen we het afschuwelijke bericht dat Olaf Beelen, secretaris en mede-oprichter van de Vergeten Tuin, is overleden.

Olaf Beelen 29.11.60 – 25.07.19  Betrokken en onvermoeibaar

Op Koningsdag hoorde je dat je heel erg ziek was, tien weken later hebben we al afscheid van je moeten nemen.

Je stond aan het begin van de oprichting van de Vereniging Veldwerk in 2001. Sindsdien heb je de functie van secretaris vervuld voor de Vereniging. Met verve heb je gestreden voor het behoud van het groene achterterrein en de omvorming daarvan tot natuurtuin ‘De Vergeten Tuin’. En ook voor het behoud van de ruim 100 jaar oude arbeiderswoningen in de Palingstraat. Jouw gedrevenheid was daarbij van groot belang. Er waren tijden dat je tot diep in de nacht en met veel kennis van zaken stukken zat te schrijven als reactie op plannen van de gemeente. Je liet geen argument onbenut om te zorgen dat toch zeker alle domino stenen de goede kant op zouden vallen ten behoeve van de Vergeten Tuin en de arbeidershuisjes.

Je was een bevlogen ambassadeur voor de Vergeten Tuin. Ambtenaren en buurtbewoners, pers en politieke partijen en ook oud-bewoners werden uitgenodigd en gastvrij ontvangen. Altijd zocht je de verbinding om tot positieve resultaten  te komen. Ook de gebiedsontwikkeling rondom de Palingstraat, de bodemsanering en de verkeersveiligheid in de buurt hadden je aandacht.

Je was een echte duizendpoot. Naast de vele taken die je als secretaris vervulde was je meestal op de Veldwerkdagen aanwezig. Je stak graag je handen uit de mouwen in de Vergeten Tuin. Snoeien, zagen, bouwen, technische oplossingen bedenken, gezellig napraten……. En toen er een graafmachine nodig was om de grote vijver uit te graven was je er als de kippen bij om die als eerste te bedienen!

Het getuigde van een enorm doorzettingsvermogen dat ondanks een hele verdrietige periode in je persoonlijke leven je altijd door bent gegaan met je in te zetten voor de Vereniging Veldwerk. En op het laatst, ook al was je ziek, was er toch nog dat prachtige interview met je over de Vergeten Tuin. (Groot Eindhoven 12 juni 2019) link

Olaf we gaan je heel erg missen! We zijn enorm dankbaar voor je onvermoeibare inzet, je humor, je graafmachine skills, je kennis van zaken, je collegialiteit, je rotsvaste vertrouwen in de toekomst van de Vergeten Tuin, je luisterend oor, je vriendschap.

Bestuur van Vereniging Veldwerk
Maud, Kees, Anneke, Ilse, Roel, Sjanie