De Vergeten Tuin is een stuk stadsnatuur in het centrum van Eindhoven. Opgezet en onderhouden door Vereniging Veldwerk, een groepje vrijwilligers uit de buurt rondom de Palingstraat. Een oase van rust midden tussen drukke doorgaande wegen, huizen en bedrijven. Die rust is wat de tuin zo bijzonder maakt.

Natuurtuin
Het door woningen omsloten binnengebied van 1800 vierkante meter dreigde lang een openbare vuilnisbelt te worden. Omwonenden hadden in 2001 een beter idee en hebben het samen met veel en hard werk veranderd in een natuurtuin met diverse biotopen. Hoofdbewoners van deze tuin zijn de vogels, insecten, slakken, padden en salamanders die ieder hun eigen plekje zoeken.

Openstelling
Nieuwsgierig? Kom eens langs en ontdek dat er het hele jaar door van alles te zien is. De Vergeten Tuin is elke eerste zondag van de maand open van twaalf tot vier. De tuin ligt achter de huizen in de Palingstraat in Eindhoven. De ingang ligt tussen nummer 21 en 23.

De Vergeten Tuin steunen?
Draag je de natuur in Eindhoven een warm hart toe? Gun je de vogels, amfibieën, andere kleine stadsdiertjes en de mens een groene oase midden in de stad? Word dan lid voor maar vijf euro per jaar. Of kom ons gezellige team versterken als vrijwilliger. Meer informatie? Kijk op steun ons.